Licht in de duisternis

12 maart 2017 - Ayacucho, Peru

Vrijdag 10 maart en zaterdagvoormiddag 11 maart was de groep in 3 trio's bij families in de bergen van Ayacucho. Deze gezinnen werken met Solid samen in het project 'Familias Saludables'. Daarover lees je meer in blogberichten 'Famialas Saludables: wat een prachtig project! (Sarah)' en 'Project Familias Saludables in de prakijk (Frank)'.

Net zaterdagochtend 11 maart verscheen op het Belgische nationale kindertelevisiekanaal Ketnet een uitzending van 'Goed Gezien!'. Hier gaan ze op zoek naar inventieve oplossingen in ontwikkelingslanden.

De aflevering van 11 maart speelt zich af in Ayacucho en belicht oplossingen die 'Familias Saludables' van Solid biedt aan gezinnen in de bergen. Heel eenvoudige zaken die een grote impact hebben op het dagelijkse leven van deze families. Dat wat de groep met eigen ogen mocht zien en ondervinden, wordt mooi in beeld gebracht via deze aflevering.

Je kan deze herbekijken via https://www.ketnet.be/kijken/goed-gezien/aflevering-9-lichtfles (alleszins online tot en met 17 maart 2017). Omdat beelden vaak nog meer zeggen dan woorden ...

1 Reactie

  1. Urlings Ingrid:
    12 maart 2017
    Leuk filmpje met die Belgische frietjes :-)